נוסעים למסיבה באופנוע? אל תשכחו לעשות לו ביטוח

מסיבה שחיכיתם לה הרבה זמן מתקרבת ועכשיו כל מה שנשאר לכם זה להתלבט בדיוק איך להגיע אליה? ובכן, אם אחת מהאפשרויות שלכם היא הגעה באופנוע או כלי דו גלגלי אחר, אז שווה לדעת שבהחלט מדובר ברעיון מצוין – כלי תחבורה מהיר שייקח אתכם בקלות לכל נקודה, תוכלו לעקוף את הפקקים ממש בקלות ואם החלטתם לשתות תוכלו תמיד לנעול אותו בקרבת מקום ולחזור במונית. כמובן שכל זה מגיע גם עם עלויות דלק ותחזוקה נמוכות משמעותית, בקיצור מדובר כאן על אופציה לא רעה בהחלט. יחד עם זאת חשוב מאד לזכור שאם אתם מתכוונים להתנייד באופנוע באופן כללי אתם חייבים לדאוג לעצמכם לביטוח מתאים. בואו נדבר על סוגי הביטוחים השונים לאופנוע, אילו פוליסות הן בגדר חובה ואילו מומלצות בחום, מה החשיבות של הדבר הזה ואיפה אפשר למצוא את הביטוח הטוב והמשתלם ביותר.

ביטוח לאופנוע – למה הוא כל כך חשוב?

מעבר לכך שביטוח החובה זה משהו שאנו חייבים לעשות על פי חוק (מיד נדבר על סוגי הביטוחים השונים ומה הם מכסים), עבור רוכבי אופניים ההמלצה החמה והגורפת היא ללכת על ביטוח מקיף בנוסף. מדוע ביטוח מקיף הוא כל כך חשוב? מפני שהוא מכסה גם נזקים ברכוש שלנו או של כלי רכב אחרים שיהיו מעורבים בתאונה וכן מכסה נזקים לאופנוע שאינם קשורים ישירות בנסיעה בו (למשל גניבה או שריפה). כל רוכב יודע כי ביטוח האופנוע הוא יקר יותר ביחס לרכב פרטי ולכן רוכבים מחפשים תמיד את המחיר הטוב והמשתלם ביותר. אנו ממליצים בחום ללכת על ביטוח מקיף מלא לאופנוע אצל סוכנות לביטוח אודי דגן. מבדיקה שעשינו נראה כי מדובר בכיסוי המקיף ביותר במחיר ההוגן והמשתלם ביותר.

 

 

סוגי ביטוח לאופנועים

פוליסות ביטוח זה משהו שניתן לשנות ולהתאים כמובן, אך בגדול ישנם שלושה סוגי ביטוח שעליכם להכיר:

ביטוח חובה:

ביטוח החובה כשמו כן הוא – ביטוח שחובה לעשות ובלעדיו אסור לרכב על האופנוע. ביטוח החובה מכסה פגיעות גופניות של הנהג, רוכבים אחרים ואנשים אחרים שעלולים להיפגע כתוצאה מתאונה של האופנוע. שימו לב כי מדובר על כיסוי של תאונות שקרו במהלך רכיבה בלבד. רוכב שייתפס ללא ביטוח חובה חשוף לקנסות ולעונשים הקבועים בחוק.

ביטוח מקיף:

ביטוח מקיף מעניק גם כיסוי ביטוחי במקרים של נזק לאופנוע המבוטח או לרכוש הרוכב. ביטוח מקיף כולל בתוכו רכבים שונים, החל מכיסוי נגד נזקים, דרך כיסוי לצד ג׳ ועד לנזקים שעשויים להיגרם מסיבות אחרות כגון שריפה או גניבה. הפוליסה הזו כוללת סעיף של השתתפות עצמית – סכום סמלי שהמבוטח צריך לשלם בעצמו ומקוזז משווי הנזק הכולל.

ביטוח צד ג׳:

ביטוח צד ג׳ נכלל כמובן במסגרת הביטוח המקיף, אך רוכבים שלא מעוניינים לבטח את האופנוע והרכוש שלהם יוכלו בהחלט לרכוש אותו בנפרד. הביטוח מעניק כיסוי לרכוש של מעורבים אחרים שעשוי להינזק בשל תאונה עם האופנוע.

איזה ביטוח עדיף?

אם אתם שואלים אותנו, עדיף שלא להתפשר ולבטח את עצמכם גם בביטוח מקיף. אם אתם לא מעוניינים בכך מומלץ לכל הפחות לרכוש פוליסת ביטוח צד ג׳ ובכך תימנעו מלשאת בנזק הכספי במקרה של תאונה דרכים עם נהגים אחרים.

לסיכום

ביטוח לאופנוע זה אחד הדברים הכי חשובים והסיכוי לתאונה עם רכב דו גלגלי הוא גבוה ביותר. אז לקראת המסיבה הבאה – דאגו לעצמכם לביטוח שמכסה אתכם ונותן לכם ליהנות ולבלות בראש שקט.

השארת תגובה