פסטיבלים בתשלום מול פסטיבלים בחינם

פסטיבלים הם בין האירועים המרהיבים ביותר שמתקיימים בתוך העיר, לרוב הם כוללים מגוון מיצגים ייחודיים, מופעי רחוב, ירידים של עבודות יד, פסלים אנושיים ושלל אלמנטים נפלאים. חלק מהפסטיבלים הם אמנם חינמיים אך חלקם האחר בתשלום. מהם היתרונות והחסרונות בכל סוג של פסטיבל ובאילו פסטיבלים כדאי לבקר השנה? כל הפרטים והתשובות בכתבה שלפניכם.

פסטיבלים

פסטיבלים חינמיים

פסטיבלים מסוג זה לרוב ייערכו בערים השונות וימומנו על ידי העירייה. מדובר בפסטיבלים בקונספט מסוים ולרוב הם יהיו פתוחים לכל המשפחה. היתרון הגדול ביותר הוא העניין הכלכלי, שכן אין תשלום בעבור כניסה לאירוע, כך שמשפחות ברוכות ילדים יכולות ליהנות מאירוע תרבותי ומרהיב מבלי לקרוע את הארנק. כמו כן, ייתכן ויהיו פסטיבלים הנמשכים לאורך כמה ימים אך בכל יום שעות הפעילות של הפסטיבל הן ספורות כך שהפסטיבל מסתיים לפני חצות, מה שמהווה יתרון עבור משפחות. פסטיבלים חינמיים יכללו לרוב יריד מכירת חפצי נוי ועמדות אוכל שונות ואף ייקחו בהם חלק אמנים שונים. ההופעות באירועים הללו עשויות להיות הופעות של אמנים מוכרים לצד אמנים מקומיים, כך שתוכלו להגיע ולצפות במופע אהוב ולהכיר את האמנים הייחודיים לעיר המגורים שלכם.

איזה פסטיבלים חינמיים קיימים?

פסטיבל סמילנסקי המתקיים מידי שנה בבאר שבע, הוא פסטיבל המכיל מגוון מופעי רחוב שונים, החל מקרקס ואקרובטיקה ועד לתזמורות מהלכות ברחוב. מעבר לזה השנה (2018) יופיעו בפסטיבל אמנים כמו אלון עדר, דנה ברגר ומוניקה סקס לצד אמנים מקומיים כמו תומר פישר וליעד כהן.

פסטיבל האור בירושלים אף הוא פסטיבל שמתקיים מידי שנה בחודשי הקיץ ומכיל מגוון רחב של מיצגי אור ייחודיים ברחובות העיר. הפסטיבל נערך בלילה כך שמיצגי האור הזוהרים ממלאים את ירושלים באורות וצבעים.

אירוע הביוטי סיטי של סופר פארם למשל הוא פסטיבל שנערך מידי שנה בגני התערוכה בתל אביב, אך השנה (2018) הוחלט לפצל אותו למספר מוקדים ברחבי הארץ בשיתוף קניוני עזריאלי. בקניונים הנ"ל יהיו מגוון דוכני איפור אטרקטיביים לצד הרצאות על לייף סטייל, איפור וטיפוח ממומחים בתחום כמו שלי גפני, עידו רפאל ונוספים.

אירועי לילה לבן מתקיימים ברחבי הארץ אך הבולט שבהן הוא זה המתקיים בתל אביב מידי חודש יוני. במוקדים שונים ברחבי העיר מתקיימות הפעלות, הופעות, סדנאות ופעילויות שונות הנמשכות עד השעות הקטנות של הלילה. לרוב, יופיעו אמנים מוכרים לצד שחקני תיאטרון ואמנים מקומיים. חלק מההופעות בפסטיבל זה הן בתשלום אך רובו חינמי ופתוח לקהל הרחב.

 

פסטיבלים בתשלום

פסטיבלים בתשלום הם כאלה שלרוב הופקו על ידי חברות הפקה שונות, אליהם הביאו את מיטב האמנים בכדי להעניק תמורה הוגנת לכספיכם. היתרון בפסטיבלים מסוג זה הוא שכמות הכרטיסים מוגבלת בהתאם לכמות האנשים שמתחם הפסטיבל יכול להכיל, כך שבמקרים אלו הצפיפות פחות ניכרת. ניתן למצוא פסטיבלים בעלות סמלית ואף פסטיבלים שיעלו לכם כמה מאות שקלים, כל זה תלוי בחברות ההפקה, מקורות המימון וסבסוד האירוע.

כרטיסים ניתן לרכוש דרך חברת ההפקה או דרך אתרים כמו tickets.co.il, eventim.co.il ואחרים.

 

אילו פסטיבלים בתשלום קיימים?

"פסטיבל לילות אהבה בכינרת" מתקיים בצפון (אמפי פארק בית גבריאל) במהלך שני סופי שבוע רצופים. בפסטיבל יתקיימו השנה (2018) 8 הופעות של מיטב זמרי הרוק והפופ כמו דודו טסה, אביב גפן, גידי גוב, מירי מסיקה, אביתר בנאי, שלום חנוך ואחרים. מחירי הכרטיסים נעים החל מ159 ₪.

פסטיבל מטאור שמתקיים השנה (2018) בפארק הפקאן בצפון (קיבוץ להבות הבשן) יתקיים בחודש ספטמבר ויעלה כ- 600 שקלים (לשלושה ימים כולל קמפינג). בין המופעים שיתקיימו על 5 במות בו זמנית, תוכלו לראות את ברי סחרוף, לולה מארש, הדג נחש, מרסדס בנד, פורטיס, זהבה בן ואמנים נוספים. מעבר לזה בפסטיבל יתקיימו פעילויות שונות לרבות מתחמי יצירה.

פסטיבל life in color, הוא פסטיבל שכל כולו מסיבת צבע ענקית וססגונית. בפסטיבל מצויים DJ מכל העולם כולל השמות הגדולים ביותר והוא פסטיבל עולמי ייחודי ומהנה. הפסטיבל נערך בשנה שעברה (2017) בלייב פארק ראשון לציון ומחירי הכרטיסים נעו בין 169 ₪ ל- 269 ₪. בפסטיבלlife in color  כרטיסים נמכרו לרבים והביקורות היו חיוביות במיוחד.

 

לא משנה אם תבחרו ללכת לפסטיבלים בתשלום או לפסטיבלים חינמיים, בשני המקרים מדובר בפסטיבלים מהנים, ייחודיים וכאלה שיאפשרו לכם לצבור חוויות עם האנשים האהובים עליכם במיוחד.

השארת תגובה