יוצאים למסיבת טבע? הינה אוכל לפיקניק למסיבה בחוץ

הכול מוכן למסיבת הטבע – המחצלת, המוזיקה והחברים, אבל מה עם האוכל? נכון, קצת מאתגר להכין ארוחה שתהיה טעימה גם כשאוכלים אותה בחוץ, ושתשרוד את החום והטלטולים בדרך. לכן, הינה רעיונות טעימים ופרקטיים, מכריכים מפנקים דרך סלטים עמידים ועד קינוחים שלא נמסים בשמש, וטיפים כדי תוכלו להתמקד במה שבאמת חשוב שהוא לבלות עם החברים וליהנות מהטבע.

כריכים ופוקצ'ות

כריכים מתאימים מאוד לפיקניק, ואפשר להפוך אותם למנה מיוחדת במיוחד. ניתן להכין מגוון כריכים קטנים בסגנון פינגר פוד עם תוספות טעימות: חביתה עם ירקות שעברו קלייה בתנור, טונה מתובלת בשילוב אבוקדו טרי, גבינות איכותיות לצד עגבניות מיובשות ורוטב פסטו. אפשרות נוספת ומוצלחת היא פוקצ'ות שמכינים בבית עם זיתים, עשבי תיבול ושמן זית שהיא מנה שכל האורחים יאהבו.

סלטים עמידים

רוצים להכין סלטים שנשארים טריים ויפים? טאבולה מבורגול היא בחירה מצוינת, וגם קינואה שמעורבבת עם ירקות שעברו קלייה בתנור. אפשר גם להכין סלט עדשים בשילוב בטטה צלויה או סלט פסטה קר עם ירקות ורוטב פסטו. מומלץ להשתמש ברטבים המבוססים על שמן זית, כי מיונז עלול להתקלקל כשחם.

חטיפים ונשנושים

אפשר להכין מגש מפנק של אנטיפסטי שכולל ירקות טריים חתוכים, זיתים טעימים וגבינות קשות. אגוזים קלויים וקרקרים מוסיפים למגש מרקם נהדר. מי שרוצה יכול גם להוסיף מטבלים כמו חומוס ביתי, ממרח עגבניות מיובשות או סלט חצילים. כל המרכיבים האלה נשמרים היטב גם בחוץ ולא מתקלקלים מהר.

אוכל חם שנשאר טעים גם קר

קחו למשל שיפודי ירקות על האש שהם פשוט מעולים גם כשהם מתקררים, מה שנכון גם לגבי פשטידות ירקות, קיש פטריות או לזניה צמחונית. כל המאכלים האלה שומרים על הטעם הטוב שלהם גם בטמפרטורת החדר. הדרך הכי טובה לשמור על האוכל טרי היא לארוז אותו בקופסאות אטומות ולהוסיף קרחומים. ככה אפשר ליהנות מהאוכל גם אחרי כמה שעות.

 

אוכל לפיקניק

 

מתוקים שכיף לקחת החוצה

כשיוצאים לטיול או פיקניק, חשוב לבחור מאכלים מתוקים שלא מתקלקלים בחום ושנוחים לאכילה. אם אתם נהנים מתחום המגדנאות, עוגיות שוקולד צ'יפס שנאפו בבית הן רעיון מעולה, וגם בראוניז עם אגוזים או חיתוכיות תמרים. אפשר גם להכין כדורי תמרים מצופים בקוקוס שהם קלים להכנה ומחזיקים מעמד היטב. מאפינס עם פירות יבשים או עוגת גזר חתוכה לריבועים גם הם אפשרויות מצוינות. עדיף להימנע מקינוחים עם קרם או שוקולד, כי הם עלולים להימס בשמש ולהתלכלך.

משקאות מרעננים

כדאי להכין מראש כמה משקאות מרעננים לאירוח, כמו למשל, לימונענע טרי בקנקן, תה קר עם נענע ופלחי לימון או סנגריה מפירות טריים בלי תוספת של אלכוהול. חשוב גם לדאוג למספיק מים קרים כדי שלא להתייבש, ועדיף להשתמש בבקבוקי מים גדולים במקום הרבה בקבוקים קטנים, כי ככה יוצרים פחות אשפה.

טיפים לאריזה והגשה

כדאי לארוז כל מנה בנפרד בקופסאות שנסגרות היטב למניעת נזילות, וחשוב להשתמש בצידנית איכותית ולהוסיף מספיק קרחומים כדי לשמור על המזון קר וטרי. מומלץ להביא גם כלים רב פעמיים או לבחור בכלים מתכלים שלא פוגעים בסביבה. חשוב לזכור להצטייד במפות שולחן, מפיות נייר ושקיות לאיסוף האשפה בסוף הארוחה.

ארגון וסדר

כדאי לארגן את האוכל בצידנית באופן חכם, ולהניח למעלה את המנות שיוגשו ראשונות, ככה יהיה קל להוציא אותן. חשוב להפריד בין האוכל החם לקר כדי לשמור על הטמפרטורה הנכונה של כל מנה. מומלץ להכין רשימה מסודרת של כל מה שארוז בפנים, כי ככה בטוח שלא תשכחו שום דבר כשתאספו את הכול בסוף האירוע.

טיפים לשמירה על בטיחות המזון

חשוב מאוד לשמור על כמה כללים פשוטים כשמכינים ומאחסנים אוכל. ראשית, צריך תמיד לרחוץ ידיים ביסודיות לפני שנוגעים במצרכים או מתחילים לבשל. שנית, חשוב להקפיד על אחסון נכון של האוכל, בצידנית או בחוץ בהתאם לסוג המזון. נקודה חשובה נוספת היא לא להשאיר אוכל שעלול להתקלקל (כמו בשר, דגים, מוצרי חלב) בטמפרטורת החדר למשך יותר משעתיים. אחרי שעתיים בחום, חיידקים מתחילים להתרבות והאוכל עלול להיות מסוכן לאכילה.

לסיכום

בין אם אתם מעדיפים כריכים טעימים, סלטים עמידים או חטיפים קלים להכנה, יש המון אפשרויות שיכולות להישאר טריות וטעימות גם אחרי כמה שעות בחוץ. החלק החשוב ביותר הוא לזכור את כללי האריזה והשמירה על טריות המזון, כמו שימוש בצידנית איכותית וקרחומים, והקפדה על הפרדה בין מזון חם וקר. מעל הכול, אל תשכחו שהמפתח לפיקניק מוצלח הוא תכנון מראש ובחירת מאכלים שכולם יאהבו, מהכריכים ועד הקינוחים!

השארת תגובה