הוצאתם כבר ויזה להודו? כי יש כמה פסטיבלים במדינה שממש לא כדאי לכם לפספס

הודו היא מדינה מרתקת הידועה במורשת התרבותית העשירה שלה ובמסורות המגוונות, המגיעה לידי ביטוי במסגרת של פסטיבלים רבים הנחגגים במהלך השנה. מפסטיבלים דתיים כמו דיוואלי והולי ועד לפסטיבלי קציר, לכל פסטיבל יש משמעות ומסורות ייחודיות. אם אתם מתכננים לטוס להודו, להלן מדריך אודות פסטיבלים שאסור לכם לפספס, לטובת חוויה תרבותית מרתקת. מוכנים? בואו נצא לדרך!

הולי

הולי הוא אחד הפסטיבלים הפופולריים ביותר בהודו, והוא מוכר יותר בשם פסטיבל הצבעים. הפסטיבל נחגג במרץ והוא נועד לציין את בואו של האביב, וסוף תקופת החורף. במסגרת הפסטיבל מיליוני בני אדם מתכנסים כדי לזרוק אבקות צבעוניות זה על זה, לשיר, לרקוד וכן לקיים ארוחות חגיגיות. הפסטיבל מסמל את ניצחון הטוב על הרע והוא זמן לשכוח טינה מהעבר ולהתאחד באחדות, מה שהופך אותו לאחד מהפסטיבלים המוכרים והאהובים במדינה. הולי פופולרי במיוחד בקרב צעירים מכל רחבי הודו אבל גם מהעולם, ועל כן אם גם אתם רוצים לפקוד את הפסטיבל ולטייל במדינה היפה הזו, צריך לדאוג מראש ולהוציא אשרת כניסה למדינה. את התהליך ניתן לבצע באופן עצמאי או בליווי מצד חברה מקצועית המתמחה בתחום, ובכך לנצל את הוויזה לטובת השתתפות בפסטיבל שייחרט היטב בזיכרון שלכם.

דיוואלי

דיוואלי, המכונה גם "פסטיבל האורות", הוא אחד הפסטיבלים הגדולים בהודו. הפסטיבל נערך מדי שנה בסוף אוקטובר ומסמל את ניצחון הטוב על הרע, והאור על החושך. במהלך החגיגות (הנמשכות כחמישה ימים) הבתים והחללים הציבוריים מקושטים בנורות צבעונית ומיוחדות, ומשפחות מתאספות לקיים טקסי תפילה שבמסגרתם מחליפים ממתקים הודיים  ומתנות. היום המרכזי של הפסטיבל מצוין בהדלקת מנורות חימר קטנות ומופע זיקוקים, היוצרים מחזה מרהיב וצבעוני שאותו אסור לפספס.

 

 

פסטיבל גנאש

פסטיבל גנאש הוא פסטיבל דתי המוקדש לאל גנאש אשר מייצג את החוכמה ושגשוג. הפסטיבל נחגג באוגוסט ועד  לתחילת ספטמבר, ונמשך כעשרה ימים. במסגרת הפסטיבל הציבור הרחב מתאסף להתפלל, לשיר שירים מסורתיים ולרקוד. גולת הכותרת של הפסטיבל היא טבילת פסלים במים, המסמלת את מסעו של האל בחזרה אל משכנו בשמיים. זהו אירוע שאסור לפספס למי שמעוניין לחוות את המורשת התרבותית העשירה של הודו, כמו גם לקחת חלק בפעילות בעלת אספקט רוחני.

פסטיבל פונגל

פונגאל הוא פסטיבל קציר שנחגג באזור דרום הודו. הפסטיבל מתחיל באמצע ינואר ומסמל את תחילת המסע של השמש צפונה. הפסטיבל נחגג על פני ארבעה ימים, ומאופיין בהכנת מאכל מסורתי כמו פודינג אורז מתוק העשוי מאורז, לצד התכנסות של רבבות ברחובות. פונגאל מסמל גם את סוף החורף ותחילתה של עונה חדשה, ומהווה זמן למשפחות להתכנס, להחליף ממתקים ומתנות ולהשתתף בפעילויות תרבות וספורט שונות. קישוטים ורנגולי העשויים מקמח אורז ואבקות צבעוניות מעטרים את הבתים, בעוד שהבקר, הנחשב לחלק חשוב מהחיים הכפריים, מקושט והופך לחלק מהותי מהחגיגות.

לסיכום

פסטיבלים הם חלק בלתי נפרד מהמרקם התרבותי של הודו.  מהדיוואלי הצבעוני ועד לפסטיבל הקציר, השתתפות בפסטיבלים מהווה דרך מצוינת להכיר את התרבות העשירה של הודו ואף לנצל את השהות לטובת פעילות אותנטית. אולם, כדי שתוכלו לתכנן את הביקור שלכם במדינה, צריך קודם כל לדאוג להנפקה של ויזה. מדובר בתהליך הנדרש מכל אזרח ישראלי והוא מאפשר לכם לשהות במדינה עד לפרק זמן של כ-90 יום ברציפות. באתר של חברת flyjob תוכלו למצוא מידע עדכני, ואף  לקבל ליווי להנפקה של ויזה, מצד צוות מקצועי ומיומן.

השארת תגובה